Diplomații străini au transmis mesaje în română și au purtat haine naționale moldovenești de Ziua Independenței (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Diplomații străini au transmis mesaje în română și au purtat haine naționale moldovenești de Ziua Independenței (VIDEO)

Cu ocazia Zilei Independenței, mai multe misiuni diplomatice acreditate la Chișinău au publicat pe rețelele de socializare mesaje de felicitare. 

„Acești 30 de ani au demonstrat că a fi independent nu înseamnă a fi singur. O țară independentă poate să parcurgă cu încredere un drum către dezvoltare și prosperitate, alături de partenerii săi. Uniunea Europeană a urmărit toți acești 30 de ani cu optimism și încredere în viitorul Republicii Moldova drept stat partener și prieten. Și astăzi, din nou, vrem să spunem din tot sufletul un sincer: La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, oamenilor tăi!”, se arată în mesajul publicat pe pagina Delegației UE în Republica Moldova.

Și Ambasada SUA în Republica Moldova a publicat un mesaj cu ocazia Zilei Independenței. Laura Hruby, Însărcinat cu afaceri a.i., le-a urat la mulți ani moldovenilor în limba română.

Cu o zi înainte să-și încheie mandatul în Republica Moldova, ambasadoarea Suediei la Chișinău, Anna Lyberg a publicat o felicitare pentru țara noastră în limba română.

„Au fost trei ani fantastici, am învățat foarte multe, mi-am făcut mulți prieteni noi și am vizitat multe locuri frumoase din întreaga țară”, a menționat aceasta.

Iar ambasadorul Țărilor de Jos în Republica Moldova Floris van Eijk a publicat o fotografie în care poartă cămașă națională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: