(DOC) Fostul bodyguard al Maiei Sandu, promovat la gradul de general-maior. Acum doi ani, a fost numit șef-adjunct al SPPS
Full Article 2 minutes read

(DOC) Fostul bodyguard al Maiei Sandu, promovat la gradul de general-maior. Acum doi ani, a fost numit șef-adjunct al SPPS

Directorul adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) Vasile Popa a fost ridicat în grad. Un decret în acest sens a fost semnat, pe 27 ianuarie, de către șefa statului Maia Sandu.

„Se conferă gradul special de general-maior al Serviciului de Protecție și Pază de Stat domnului Vasile Popa, director adjunct al SPPS”, se arată în document.

Aminitim că, pe 18 august 2022, Maia Sandu l-a promovat pe Vasile Popa la gradul de colonel. În decembrie 2020, Vasile Popa a fost numit în funcția de director adjunct al SPPS, de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Anterior, acesta a fost garda sa de corp.

„A lucrat la guvern atunci când eu am fost prim-ministru. Are o experiență îndelungată în serviciu. E adevărat că la un moment dat a plecat, apoi a revenit în sistem, dar este profesionist, este calificat. A fost alături de mine în calitate de voluntar atunci când am fost în campania electorală, s-a apropiat și a spus că există anumite riscuri, dar a făcut voluntariat, fără salariu”, a precizat Maia Sandu într-o emisiune televizată.

SPPS este un organ de stat cu atribuţii speciale în domeniul securităţii statului, specializat în asigurarea protecţiei demnitarilor Republicii Moldova. În iunie 2019, instituția a trecut din subordinea parlamentului în cea a președintelui țării.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: