Directorul Agenției Medicamentului: „Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19”
Full Article 50 second read

Directorul Agenției Medicamentului: „Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19”

Directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a avut o întrevedere cu europarlamentarul Cristian Bușoi. Aceștia au discutat despre posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană, pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19, dar și a medicamentului Remdesivir – primul medicament autorizat la nivelul european pentru tratamentul COVID-19.

„Mizăm pe susținerea României și a UE în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19, precum și a medicamentelor autorizate pentru tratamentul infecției cu coronavirus pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat directorul AMDM.

Pe de altă parte, Igor Dodon a anunțat că conducerea Republicii Moldova va expedia un demers autorităților de la Moscova pentru a obține vaccinul contra COVID-19 creat de ruși.

Precizăm că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: