Directorul Spitalului Raional Cahul, în vizorul ANI, pentru că și-a angajat soția și socrul
Full Article 2 minutes read

Directorul Spitalului Raional Cahul, în vizorul ANI, pentru că și-a angajat soția și socrul

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele directorului Spitalului Raional Cahul, Oleg Creciun. Potrivit unui comunicat publicat pe 24 martie, acesta ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit inspectorului de integritate, în anul 2018, directorul și-a angajat soția și socrul în cadrul spitalului. Astfel, soția a devenit șefa secției boli cronice, iar socrul a ocupat funcția de șef interimar al secției chirurgie copii.

În documentul de constatare se arată că, pe parcursul perioadei 2018-2020, directorul spitalului a emis 43 de acte administrative în privința acestora, prin care au fost semnate contracte individuale de muncă, adaosuri la salariu pentru cumulări de funcții, concedii, etc.

„Prin aceste acțiuni, subiectul a admis un conflict de interese consumat, fără ca să informeze organul ierarhic superior despre conflictele de interese cu persoanele apropiate și să aștepte o soluție în acest sens”, a concluzionat inspectorul de integritate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea responsabilă pentru inițierea procedurii de revocare din funcție a directorului Spitalului Raional Cahul. Acesta va fi dezis și de dreptul de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

NM l-a contactat pe Oleg Creciun pentru o reacție, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: