Directorul Spitalului Raional Cahul, în vizorul ANI, pentru că și-a angajat soția și socrul
Full Article 2 minutes read

Directorul Spitalului Raional Cahul, în vizorul ANI, pentru că și-a angajat soția și socrul

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele directorului Spitalului Raional Cahul, Oleg Creciun. Potrivit unui comunicat publicat pe 24 martie, acesta ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

x

Potrivit inspectorului de integritate, în anul 2018, directorul și-a angajat soția și socrul în cadrul spitalului. Astfel, soția a devenit șefa secției boli cronice, iar socrul a ocupat funcția de șef interimar al secției chirurgie copii.

În documentul de constatare se arată că, pe parcursul perioadei 2018-2020, directorul spitalului a emis 43 de acte administrative în privința acestora, prin care au fost semnate contracte individuale de muncă, adaosuri la salariu pentru cumulări de funcții, concedii, etc.

„Prin aceste acțiuni, subiectul a admis un conflict de interese consumat, fără ca să informeze organul ierarhic superior despre conflictele de interese cu persoanele apropiate și să aștepte o soluție în acest sens”, a concluzionat inspectorul de integritate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea responsabilă pentru inițierea procedurii de revocare din funcție a directorului Spitalului Raional Cahul. Acesta va fi dezis și de dreptul de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.

NM l-a contactat pe Oleg Creciun pentru o reacție, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: