Discuții obscene din penitenciar. Un deținut a obținut fotografii intime cu o fetiță și plănuia o întâlnire
Full Article 1 minutes read

Discuții obscene din penitenciar. Un deținut a obținut fotografii intime cu o fetiță și plănuia o întâlnire

Un condamnat care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 18 Brănești riscă, suplimentar, până la 7 ani de închisoare. Acesta este bănuit că a purtat discuții cu caracter sexual cu o fată de 12 ani. 

În acest caz a fost inițiată  o cauză penală, iar în luna martie 2021, cauza penală a fost finisată și  expediată  în judecată.

Oamenii legii au stabilit că deținutul, în pofida interdicției privind deținerea unui telefon, a purtat prin intermediul rețelelor sociale discuții obscene, cu caracter sexual, cu victima minoră.

În cadrul discuțiilor, deținutul a determinat-o pe  victimă să-i expedieze imaginile personale intime, totodată transmițându-i minorei imagini foto și linkuri către conținut sexual.

În perioada 2018-2020,  deținutul a purtat discuții manipulatorii cu victima în scopul obținerii încrederii acesteia și intenționa să se întâlnească cu aceasta pentru comiterea abuzului sexual prin contact fizic.

Pentru comiterea acțiunilor perverse în privința minorei, învinuitul riscă de la 3 până la 7 ani închisoare.

În acest context, ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de Investigați, avertizează repetat despre pericolul fenomenului de abuz sexual online asupra copiilor și recomandă părinților, pedagogilor și altor persoanelor care îngrijesc sau educă copiii să petreacă activități educativ-informative întru prevenirea victimizării online.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: