Dispensarul Republican de Narcologie va găzdui pacienți infectați cu coronavirus
Full Article 2 minutes read

Dispensarul Republican de Narcologie va găzdui pacienți infectați cu coronavirus

Pacienții infectați cu COVID-19 vor fi internați și în Dispensarul Republican de Narcologie. Totodată, alte 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, datorită suportului oferit de Fondul Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP). Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, pe 20 noiembrie.

Concentratoarele de oxigen sunt extrem de importante în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare, diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului.

Totodată, în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie au fost amenajate 60 de paturi pentru pacienții infectați cu COVID-19.

„Vă îndemnăm să fiți vigilenți, să aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor dragi. Respectați măsurile de protecție, evitați locurile aglomerate, păstrați distanța socială, purtați masca în transportul public și în spațiile închise unde nu este posibil de respectat distanța”, a îndemnat Dumbrăveanu populația.

***

În dimineața de 20 noiembrie, premierul Ion Chicu a avertizat că, în câteva săptămâni, sistemul medical va fi la limita resurselor de administrare a numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

***

Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost testate pozitiv aproape 94 de mii de persoane, iar circa 2,1 mii au murit. În ultimele zile au fost confirmate câte 1,4 mii de cazuri noi timp de 24 de ore.

Cea mai gravă situație este în capitală, unde până acum au fost depistate circa 40 de mii de cazuri de infectări și 704 decese. Doar 26,6 mii de pacienți s-au însănătoșit.

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: