Distanță fizică de minim doi metri și evitarea sărutării obiectelor de cult. Hotărârea CNESP cu privire la activitatea cultelor religioase
Full Article 2 minutes read

Distanță fizică de minim doi metri și evitarea sărutării obiectelor de cult. Hotărârea CNESP cu privire la activitatea cultelor religioase

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a emis o hotărâre, astăzi, 26 martie, cu privire la desfășurarea activităților cultelor religioase pe durata stării de urgență în sănătate publică. 

Astfel, în interiorul lăcaşurilor de cult se permite accesul unui număr limitat de persoane, pentru a fi asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană şi o distanţă fizică de minim doi metri între persoanele participante la activităţile religioase. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor.

La intrarea în lăcașul de cult se va face obligatoriu triajul observațional și se va măsura temperatura corpului, iar enoriașii sunt obligați să-și igienizeze mâinile cu ajutorul dozatoarelor cu soluție dezinfectantă amplasate în locuri vizibile și accesibile.

Pe durata aflării în interiorul lăcașului de cult, purtarea măștii de protecție în mod corespunzător este obligatorie (să acopere gura și nasul). De asemenea, membrii CNESP recomandă evitarea contactului și sărutării obiectelor de cult, neadmiterea consumului produselor alimentare, promovarea salutului între credincioși și slujitorii de cult doar prin plecarea capului și închinăciune, fără îmbrățișări, iar binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanță de cel puțin 1 metru. Periodic, o dată la 3-4 ore, se vor dezinfecta obiectele sau suprafeţele de contact.

În cazul oficierii în aer liber a activităților religioase se va respecta distanţa fizică de 1,5 metri între persoane.

Amintim că pe 20 martie, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică a decis că slujbele în lăcașele sfinte se vor desfășura afară începând cu data de 1 aprilie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: