Ore mai lungi și distanțe mai mici. Cum vor învăța elevii din capitală, începând cu această săptămână?
Full Article 1 minutes read

Ore mai lungi și distanțe mai mici. Cum vor învăța elevii din capitală, începând cu această săptămână?

Începând de luni, 28 septembrie, elevii  din municipiul Chișinău au revenit la durata obișnuită a unei ore academice, care este de 45 de minute. De asemenea, distanța obligatorie între elevi a fost micșorată de la 1,5 metri la 1 metru. Despre acest lucru anunță primăria capitalei, într-un comunicat de presă.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a precizat că noile modificări vor oferi posibilitate instituțiilor de învățământ să reconfigureze spațiile școlare, incluzând mai mulți elevi în procesul educațional.

De asemenea, pe parcursul săptămânii precedente, reprezentanții Direcției generale educație tineret și sport (DGETS) au desfășurat mai multe vizite de monitorizare cu privire la respectarea normelor în procesul de organizare a alimentației elevilor; activitatea comisiilor de triere și respectarea unui flux corespunzător de copii în instituțiile de învățământ.

Aceste și alte prevederi care se referă organizarea spațiilor în clase/sălile pentru cursuri, în contextul evoluției pandemiei COVID-19, se conțin în Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Menționăm că tot mai mulți profesori și elevi din capitală au fost testați pozitiv cu COVID-19. Numărul acestora a ajuns la 380.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: