DOC Amendamentele propuse de Vasile Bolea la proiectul de lege cu privire la ONG-uri
Full Article 2 minutes read

DOC Amendamentele propuse de Vasile Bolea la proiectul de lege cu privire la ONG-uri

Deputatul Sergiu Litvinenco a publicat pe pagina sa de Facebook amendamentele propuse de Vasile Bolea la proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale.

Potrivit documentului, Bolea propune ca ONG-urile să nu poată face „lobby politic”, să nu poată participa la campaniile electorale și să nu poată susține material sau acorda servicii partidelor politice.

„Se introduc de facto interdicții absolute de a comenta/promova politici publice. Asta s-ar numi „lobby politic” și, respectiv, este interzis. Se instituie un control al statului asupra veniturilor. Acest lucru este contrar principiilor democratice conform raportului privind finanțarea asociațiilor, adoptat de Comisia de la Veneția în cea de-a 118-a sesiune plenară. Se interzice monitorizarea alegerilor și a campaniilor de către ONG-uri. Adică Promo-Lex de facto nu ne va mai putea monitoriza alegerile”, a scris deputatul Sergiu Litvinenco.

„Eu sper că PD nu le va susține și va vota proiectul în versiunea inițială. Or, dacă se votează amendamentele lui Vasile Bolea, e clar că spunem adio de la cele 30 de milioane de euro de la UE. Și nu doar de la asta”, a mai scris Litvinenco.

Precizăm că astăzi, Dodon a anunțat că s-a ajuns la un consens pentru votarea Legii privind activitatea ONG-urilor, una dintre condiționalitățile înaintate de UE pentru acordarea sprijinului financiar în mărime de 30 milioane de euro.

DOC Amendamentele propuse de Vasile Bolea la proiectul de lege cu privire la ONG-uri

Sergiu Litvinenco

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: