(DOC) Aprobat de Guvern. Producătorii agricoli vor beneficia de rambursarea TVA
Full Article 2 minutes read

(DOC) Aprobat de Guvern. Producătorii agricoli vor beneficia de rambursarea TVA

Producătorilor agricoli, care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale roadei, ca urmare a calamităților naturale sau a embargoului impus de Federația Rusă, le va fi restituit TVA. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi, 2 noiembrie, de către membrii cabinetului de miniștri. 

Programul de restituire a TVA este instituit pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat datorate de către producătorii agricoli.

Beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022 sau a embargoului impus de Federația Rusă la importul producției de origine vegetală din Republica Moldova.

Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data solicitării. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023, inclusiv.

Scopul proiectului constă în diminuarea impactului negativ al calamităților naturale, precum și cel al creșterii prețurilor asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: