DOC Averea lui Igor Grosu: salariu, indemnizații și venituri în 2022 
Full Article 2 minutes read

DOC Averea lui Igor Grosu: salariu, indemnizații și venituri în 2022 

Pe site-ul Autorității Naționale de Integritate a fost publicată declarația de avere și interese personale pentru anul 2022 a președintelui Parlamentului Republicii Moldova. Potrivit documentului, Igor Grosu a ridicat un salariu de la Parlament de circa 259.000 de lei, ceea ce presupune un salariu lunar de aproximativ 21 600 lei. 

Grosu a indicat și compensația de la Parlament în valoare de circa 52 mii lei. Este vorba de o compensație pentru cheltuieli de tratament, legate de îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de promovare și de protocol, dar și pentru transport.

Președintele Parlamentului a avut venituri de 800 de euro din darea în locațiune a unui apartament.

În declarația de avere, Grosu a indicat și 8 terenuri, dintre care două intravilane, alte 6 – agricole. Trei dintre terenurile agricole sunt moștenite.

Grosu a indicat în declarația de avere două case de locuit. Valoarea de piață a uneia dintre case este de 1,9 milioane de lei. Președintele Parlamentului are și un apartament cu o suprafață totală de 47.2 m.p în valoare de circa 270.000 de lei.

Oficialul a indicat și un spațiu comercial cu o suprafață totală de 39.6 m.p, valoarea acestuia este de circa 100.000 de lei. 

Potrivit documentului, Grosu a indicat și o mașină de model Volkswagen Touran de 7 800 EUR pe numele unui membru al familiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: