DOC Bălțenii ar putea plăti mai scump pentru căldură: cerere către ANRE pentru majorarea tarifului
Full Article 2 minutes read

DOC Bălțenii ar putea plăti mai scump pentru căldură: cerere către ANRE pentru majorarea tarifului

Societatea pe Acțiuni „CET-Nord” solicită din nou majorarea tarifului la căldură. O cerere în acest sens a fost publicată de site-ul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). 

În solicitarea către ANRE, „CET-Nord” cere ajustarea prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor.

Societatea pe Acțiuni cere examinarea și aprobarea prețului pentru energia electrică produsă în valoare de 618 bani/k Wh (fără TVA) și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor în valoare de 4 373 lei/Gcal (fără TVA).

„CET-Nord” a spus că „calculele prețului și tarifului solicitat au fost efectuate în corespundere cu prevederile Metodologiei tarifare reieșind din prețul de achiziție a gazelor naturale, valorile cheltuielilor de bază aferente activității de producere a energiei electrice și termice, dar și alte cheltuieli ale activității operaționale”.

Ultima dată, ANRE a decis majorarea tarifului pentru energia electrică termică livrată consumatorilor de către „CET-Nord” pe 21 decembrie anul trecut – 3 905 lei/Gcal, cu 853 lei mai mare (+28%).

De asemenea, în cadrul ședinței a fost aprobat și prețul la energia electrică produsă în regim de cogenerare de către S.A. „CET Nord” în valoare de 6,11 lei/kWh, cu 1,54 lei mai mare (+34%). Prețul aprobat s-a aplicat în raport cu producătorul de energie electrică și nu are efect imediat asupra prețului reglementat la energia electrică livrată consumatorilor finali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: