(DOC) Chișinăul a prelungit autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa
Full Article 1 minutes read

(DOC) Chișinăul a prelungit autorizația de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) s-a reunit într-o nouă ședință. Membrii Comisiei au dispus să fie prelungit, până la 31 martie 2023, autorizația pentru activitatea „Uzinei Metalurgice Moldovenești”. 

Astfel, prin decizia CSE se va prelungi termenul de valabilitate a autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru „Uzina Metalurgică Moldovenească”.

Totodată, compania a fost obligată să prezinte raportul pentru anul 2022 și să achite, până la 25 aprilie, plățile pentru poluarea mediului, precum și să raporteze cantitatea deșeurilor emise, conform legislației naționale a țării noastre.

Uzina metalurgică de la Rîbnița este unul dintre principalii finanțatori ai bugetului regiunii din stânga Nistrului. Potrivit unui  raport al pretinsului minister al dezvoltării economice de la Tiraspol, la sfârșitul anului 2021, vânzările uzinei au fost de peste 400 milioane de dolari – jumătate din cifra totală a exporturilor regiunii transnistrene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: