(DOC) Cine este și ce avere declară Evghenia Guțul, câștigătoarea alegerilor din Găgăuzia, potrivit rezultatelor preliminare
Full Article 2 minutes read

(DOC) Cine este și ce avere declară Evghenia Guțul, câștigătoarea alegerilor din Găgăuzia, potrivit rezultatelor preliminare

Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan al Găgăuziei, a acumulat cele mai multe voturi la scrutinul din 14 mai. Potrivit rezultatelor preliminare, publicate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, pentru Grigorii Uzun și-au dat votul 24 913 alegători, adică 47,61, dar pentru Evghenia Guțul – 27 376 sau 52,39%. NM a analizat declarația de avere și biografia candidatei Partidului „ȘOR”. 

Potrivit declarației de avere, în perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2022, Guțul a ridicat un salariu de 4 243 lei. Totodată, ea a ridicat 15 300 lei indemnizație pentru creșterea copilului.

În document, Guțul a indicat și o donație în valoare de 20 mii euro. Totodată, candidata a indicat că unul dintre copiii ei a primit 5 mii de euro cadou cu ocazia zilei de naștere.

Guțul a mai declarat și două automobile, primul Mercedes Vito din 2010, obținut în 2022. Al doilea automobil VW Jetta din 2016, obținut în 2021.

Potrivit declarației de avere, Guțul deține și un apartament cu o suprafață de peste 47 de metri pătrați, ce valorează 300 de mii de lei moldovenești. Apartamentul l-a obținut în 2019.

Evghenia Guțul s-a născut pe 5 septembrie 1986. Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan al Găgăuziei este juristă de profesie.

Guțul este căsătorită și are doi copii. Ea locuiește în satul Etulia din Găgăuzia.

Pe 14 mai a avut loc turul II al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Alegătorii au putut să o susțină pe candidata Partidului „ȘOR” Evheghia Guțul sau pe candidatul propus de Partidul Socialiștilor, Grigorii Uzun.

Potrivit rezultatelor preliminare, publicate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei, pentru Grigorii Uzun și-au dat votul 24 913 alegători, adică 47,61, dar pentru Evghenia Guțul – 27 376 sau 52,39%. Astfel, candidata Partidului „ȘOR” a acumulat cele mai multe voturi. Comisia din Găgăuzia a precizat că datele preliminare se bazează pe informațiile furnizate verbal de birourile și secțiile de votare.

Evghenia Guțul a fost anunțată candidata Partidului „ȘOR”  pentru funcția de bașcan al Găgăuziei pe 22 martie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: