(DOC) Comisia pentru Situații Excepționale, noi decizii în contextul optimizării consumului de gaze
Full Article 1 minutes read

(DOC) Comisia pentru Situații Excepționale, noi decizii în contextul optimizării consumului de gaze

Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit într-o nouă ședință. Autoritățile au luat decizia că Agenția Rezerve Materiale a MAI va elibera, din rezervele de stat, 8 mii de tone de păcură către Termoelectrica. Se menționează că decizia a fost luată în vederea optimizării consumului de gaze naturale, în contextul în care volumele livrate de către Gazprom au fost reduse.

Păcura va fi utilizată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice.

Totodată, la actualizarea/ajustarea tarifelor pentru anul 2022, ANRE va accepta suma de 236 993,8 mii lei drept contravaloare a păcurii utilizate, echivalentul costului gazelor naturale substituite în perioada respectivă de către Termoelectrica pentru producerea energiei electrice și a energiei termice.

Membrii CSE au mai decis că, pe durata stării de urgență, ANRE nu va elibera licențe pentru tradingul și furnizarea gazelor naturale, tradingul fiind comercializarea gazelor către alți revânzători, fără furnizare către consumatorii finali.

O altă decizie ține de modificarea listei obiectivelor care urmează a fi conectate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: