DOC Compensațiile bănești pentru personalul de conducere și didactic din instituțiile de învățământ general public s-ar putea dubla
Full Article 2 minutes read

DOC Compensațiile bănești pentru personalul de conducere și didactic din instituțiile de învățământ general public s-ar putea dubla

Ministerul Educației și Cercetării propune majorarea cuantumului compensației bănești anuale de la 2000 lei la 4000 lei a personalului de conducere și didactic din instituțiile de învățământ general publice. Banii ar urma să fie acordați într-o singură tranșă, în luna septembrie. 

Proiectul Hotărârii Guvernului prevede majorarea cuantumului compensației bănești anuale de la 2000 lei la 4000 lei pentru un an de studii și acordarea acesteia, într-o singură tranșă, în luna septembrie.
Această modificare a fost propusă după ce s-a constatat că oferirea compensației în luna septembrie este mai eficientă decât în luna ianuarie, deoarece pe parcursul lunilor iunie-august unele cadre didactice pleacă din instituție sau chiar din sistem, iar cadrele nou angajate nu pot beneficia de acest suport (compensație).
Proiectul prevede extinderea listei bunurilor ce pot fi procurate din compensația unică cu posibilitatea achiziționării bunurilor de birotică și papetărie, consumabile pentru calculatoare și conexiune la Internet. 

În anul de studii 2021-2022, în instituțiile publice de învățământ general activează cca 43 000 cadre didactice și de conducere (angajate de bază) care desfășoară activitate didactică. Astfel, în anul 2022,  pentru alocarea compensației unice acordate cadrelor didactice și de conducere va fi necesar de circa 172 000 000 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: