(DOC) Constantin Țuțu, prins cu avere nejustificată: Fostul deputat „a uitat” să-și declare bunurile de peste 4 milioane lei
Full Article 2 minutes read

(DOC) Constantin Țuțu, prins cu avere nejustificată: Fostul deputat „a uitat” să-și declare bunurile de peste 4 milioane lei

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu ar putea rămâne fără peste patru milioane lei din averea sa. Se întâmplă după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constat existența unei diferențe substanțiale nejustificate între veniturile obținute și cheltuielile avute de Țuțu în perioada anilor 2017-2019.

Astfel, ANI susține că diferența dintre averea, cheltuielile și veniturile obținute de Țuțu în perioada menționată se ridică la peste 4 milioane lei. Fostul deputat este acuzat că nu și-ar fi declarat mai multe mijloace de transport, precum și că și-ar fi declarat eronat economiile sub formă de numerar, veniturile din donații și valoarea bunurilor deținute cu drept de proprietate.

În consecință, ANI dispune transmiterea actului de constatare în instanța de judecată în vederea dispunerii încasării în folosul statului sau confiscării valorii averii nejustificate deținute de fostul deputat democrat. Totodată, ANI dispune decăderea lui Țuțu din dreptul de a exercita o funcție publică și/sau de demnitate publică odată cu emiterea hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate.

De menționat că Autoritatea Națională de Integritate a dispus astăzi confiscarea în folosul statului a peste opt milioane de lei din contul deputatului socialist Corneliu Furculiță. Totodată, ANI a cerut autorităților competente încetarea mandatului de deputat al lui Furculiță, după ce acesta ar fi fost prins cu avere nejustificată.

Nici Constantin Țuțu, nici socialistul Corneliu Furculiță nu au venit deocamdată cu o reacție la decizia ANI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: