DOC Deputatul PAS Dorel Iurcu și-a depus demisia. Cine vine în locul lui?
Full Article 2 minutes read

DOC Deputatul PAS Dorel Iurcu și-a depus demisia. Cine vine în locul lui?

Dorel Iurcu a decis să renunțe la funcția de deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Informația a fost conformată pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, care a precizat că parlamentarul a renunțat la mandat în favoarea funcției de primar al localității Horodiște, raionul Rezina.

Domnul Iurcu și-a depus demisia după ce a câștigat alegerile din Horodiște pentru funcția de primar”, a declarat Adriana Vlas.

Dorel Iurcu a ales funcția de primar al satului Horodiște, raionul Rezina, mandat pe care l-a obținut la alegerile locale noi din 29 mai, curent. Cererea de demisie a fost depusă pe data de 28 iunie, curent. De menționat că, Dorel Iurcu a fost ales deputat în actualul Parlament al Republicii Moldova pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate în urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Iurcu a mai deținut funcția de primar al satului Horodiște și anterior, până să fie ales în funcția de deputat.

Potrivit reprezentantei PAS, în locul lui Iurcu, în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova urmează să vină Roman Roșca, actual consilier al PAS în Primăria Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: