(DOC) Energocom va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a €25 mln, prin derogare de la legea achizițiilor
Full Article 2 minutes read

(DOC) Energocom va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a €25 mln, prin derogare de la legea achizițiilor

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) s-a întrunit pe 17 noiembrie în ședință. Una dintre decizii prevede ca „Energocom” să contracteze un credit de tip revolving în echivalentul a €25 mln, pentru nu mai mult de un an. Inițiativa va fi implementată prin derogare de la lege.

„Prin derogare de la Legea nr. 74/2020 privind achiziţiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor şi serviciilor poştale, SA „Energocom” va contracta un credit de tip revolving, în echivalentul a 25 000 000 EUR, pe un termen ce nu va depăși 12 luni”, se arată în decizia CSE.

Condiţiile contractului de împrumut, entitatea creditoare şi modalitatea de utilizare a mijloacelor financiare vor fi stabilite şi aprobate de către Consiliul SA „Energocom” și confirmate de către Agenția Proprietății Publice.

***

De menționat că linia de credit revolving reprezintă flexibilitatea de a utiliza oricând orice suma de bani până la atingerea limitei maximă aprobată.

S.A.„ENERGOCOM” se ocupă de furnizarea energiei electrice: importul şi exportul de energie electrică, efectuarea schimburilor de energie electrică cu partenerii externi de interconexiune pentru piaţa internă de echilibrare a energiei electrice, în scopul evitării dezechilibrelor de producţie – consum.

În activitatea sa, societatea se călăuzeşte de legile Republicii Moldova, hotărârile Parlamentului, decretele Preşedintelui Republicii Moldova, hotărârile şi dispoziţiile Guvernului, ordinele şi indicaţiile Ministerului Economiei și Infrastructurii, deciziile luate în cadrul Adunării Generale ordinare sau extraordinare a acţionarilor, hotărârile Consiliului societății şi hotărârile Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: