(DOC) Averea unui fost șef interimar din cadrul Ministerului de Interne va fi verificată de ANI
Full Article 2 minutes read

(DOC) Averea unui fost șef interimar din cadrul Ministerului de Interne va fi verificată de ANI

Averea fostului șef interimar al Serviciului Protecție Internă Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ruslan Beschier, va fi supusă verificării. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că a inițiat controlul în urma unei sesizări.

Potrivit ANI, la etapa de verificare prealabilă au fost analizate declarațiile de avere ale lui Beschier pentru perioada 2015-2021, perioadă în care cel din urmă a fost angajat în funcții de conducere în cadrul SPIA.

Astfel, dacă în anul 2015, Beschier declara un venit anual în mărime de circa 119 mii lei sub formă de salariu și un autoturism, în valoare de șapte mii lei, procurat pe numele soției sale, atunci în anul 2021 Beschier a declarat un venit anual de circa 238 mii lei sub formă de salariu și puțin peste 145 mii lei, bani obținuți din indemnizația pentru concediu de boală. În același an, Ruslan Beschie a declarat mai multe venituri din donații. În 2021, în contul familiei a ajuns, cu titlul de donație, 3500 de euro și circa 175 mii lei.

Ruslan Beschier prin declarația de avere și interese personale pentru anul 2021 a indicat venitul său (salariu și indemnizație) în cuantum de 252 395 mii lei. Astfel venitul salarial realizat de către ambii soți pe parcursul anului 2021 a constituit 379 540 mii lei”, anunță ANI.

În context, ANI anunță că a decis inițierea controlului juridic al averii și intereselor personale în privința lui Ruslan Beschier, care deține în prezent funcția de șef de direcție în cadrul SPIA al MAI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: