DOC Fratele Irinei Vlah, obligat să ofere unei bănci peste 3 milioane de dolari
Full Article 2 minutes read

DOC Fratele Irinei Vlah, obligat să ofere unei bănci peste 3 milioane de dolari

Potrivit unei decizii a Judecătoriei Comrat, fratele bașcanului Găgăuziei Serghei Vlah va rămâne fără aproape 3,3 milioane de dolari. Moldinconbank s-a adresat instanței judecătorești cu solicitarea de a-și recupera 3.293.343 de dolari SUA de la compania Demir-Agro, al cărei proprietar este Serghei Vlah din 2011. Instanța a luat decizia în favoarea băncii. 

În perioada 2016-2020, fratele Irinei Vlah a luat 3 împrumuturi în valoare totală de 4 milioane de dolari, scrie laf.md. Împrumuturile au fost luate din numele Demir-Agro. Banii trebuiau să fie returnați până în vara lui 2021. 

Anterior, un reprezentant al băncii Moldinconbank a spus pentru sursa citată că „Serghei Vlah s-a angajat să răspundă cu proprietatea proprie, dacă debitorul nu restituie banii”. 

În hotărârea judecătorească se menționează că Vlah nu s-a prezentat la ședința de judecată, dar a transmis o declarație prin care a spus că nu este de acord cu argumentele reclamantului – „întrucât cererile reclamantului au fost aprobate în cadrul procedurii de insolvență și, având în vedere acest fapt, vă rog să respingeți ca neîntemeiată solicitarea”.

Potrivit deciziei instanței, banca va încasa de la Serghei Vlah 3.293.343 de dolari SUA. Decizia poate fi atacată în termen de 30 de zile. 

Jurnal TV scria anterior că, compania Demir-Agro a devenit cunoscută când Irina Vlah a devenit bașcan al autonomiei. Firma este specializată în cumpărarea de cereale, în Republica Moldova, și vânzarea acestora în străinătate. În 2016, Demir-Agro a ocupat primul loc la două nominalizări – „Cel mai bun exportator al anului” și „Patronul anului”.

„Această firmă a fost sponsorul Irinei Vlah în campania electorală pentru ocuparea funcției de bașcan. Potrivit portalului infobase, în 2019, veniturile din vânzări ale companiei Demir-Agro s-au ridicat la 457 milioane de lei”, menționau jurnaliștii, în 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: