DOC Maia Sandu a completat declarația de avere. Ce salariu lunar a ridicat în 2022?
Full Article 2 minutes read

DOC Maia Sandu a completat declarația de avere. Ce salariu lunar a ridicat în 2022?

Pe site-ul Autorității Naționale de Integritate a fost publicată declarația de avere și interese personale a președintei țării pentru anul 2022. Potrivit documentului, Maia Sandu a ridicat în anul 2022 un salariu de bază de peste 258,7 mii de lei, ceea ce presupune un salariu lunar de aproximativ 21 500 lei.

Maia Sandu indică și o diurnă pentru deplasări peste hotare de 62,9 mii lei.

Potrivit documentului, șefa statului a indicat, pentru anul 2022, un venit de 30 de dolari. Acesta l-a obținut dintr-o dobândă de la Bank-Fund Staff Federal Credit Union.

Sandu a indicat același apartament de 74,5 m2, pe care îl deținea până la învestirea în funcția de președinte. Apartamentul a fost procurat în 2003, iar valoarea acestuia este de 440,1 mii de lei.

În declarația de avere, Maia Sandu a inclus și automobilul pe care îl deținea anterior – Toyota RAV 4, cumpărat în 2012 cu 170 mii lei.

Șefa statului nu indică că ar deține terenuri sau alte bunuri imobile.

Totodată, Maia Sandu mai deține depozit bancar cu 600 dolari la Bank-Fund Staff Federal Credit Union din Washington DC, SUA și un cont curent la OTP Bank din Chișinau cu 13,1 mii de lei.

Potrivit declarației de avere anterioare, depusă de Maia Sandu, pentru anul 2021 în decurs de un an, șefa statului a ridicat în total de 226 de mii 877 de lei de la Preşedinţie, ceea ce presupunea un salariu lunar de 18,9 mii de lei. Potrivit aceluiași document, șefa statului deținea un cont bancar în SUA cu 2.384 de dolari şi un cont la o bancă comercială din țară cu 18 mii lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: