DOC Medicul Teodora Rotaru, în vârstă de 93 de ani, apreciată cu medalia „Meritul Civic” de președinta Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

DOC Medicul Teodora Rotaru, în vârstă de 93 de ani, apreciată cu medalia „Meritul Civic” de președinta Maia Sandu

Teodorei Rotaru, un medic, în vârstă de 93 de ani, din Republica Moldova, i s-a conferit medalia „Meritul Civic”. Un decret în acest sens a fost semnat, pe 31 mai, de președinta Maia Sandu.

Potrivit documentului, doamnei Rotarur i-a fost conferită medalia „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor naționale, pentru particarea activă și prodigioasă la viața socială a Republicii Moldova, precum și pentru implicare plenară în acțiuni caritabile, umanitare și de voluntariat”.

Precizăm că Teodora Rotaru s-a născut pe 21 aprilie 1930, în orașul Cahul. Când avea 17 ani, a mers să studieze la Școala de medicină din Cahul. După absolvire, a lucrat moașă-felcer în satele Teșcureni și Coșeni. Femeia nu și-a încetat activitatea nici după ce s-a pensionat.

De-a lungul vieții, a fost membră activă al Ligii democtrate a femeilor și are adunați ani buni de voluntariat la orfelinatul din orașul Hâncești. TV8 scrie că Teodora Rotaru a fost și printre organizatorii mișcării de eliberare națională, a mers la Podurile de Flori și a participat la evenimentele din Transnistria, în primele zile de conflict. În perioada 2012-2014 a fost laureată a Concursului Republican „Mi-e dor de cântec”. Este autoarea a șase cărți, prin care și-a exprimat iubirea de neam și a vorbit despre experiențele vieții.

Teodora Rotaru a adunat în palmaresul său zeci de diplome și medalii pentru patriotism, pentru ajutorul acordat românilor basarabeni, bolnavilor și nevoiașilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: