DOC Ministerul rus al Apărării: Un mercenar din Moldova a renunțat să mai lupte pentru armata ucraineană
Full Article 2 minutes read

DOC Ministerul rus al Apărării: Un mercenar din Moldova a renunțat să mai lupte pentru armata ucraineană

De la începutul războiului, în Ucraina ar fi ajuns și doi moldoveni în calitate de mercenari. Unul dintre ei a renunțat să mai lupte pentru armata ucraineană și a fugit. Datele despre numărul mercenarilor care luptă pentru Ucraina au fost anunțate pe 17 iunie, de Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Presa rusă scrie Moscova monitorizează mercenarii străini și specialiștii în operarea armelor occidentale care au sosit în Ucraina după începerea „operațiunii speciale”.

Potrivit datelor oferite, în total au ajuns 6.956 de persoane, dintre care 1956 au fost ucise, 1779 au plecat, 3221 sunt încă „în viață, nu au fost încă capturați sau au fugit la granița cu Ucraina”.

Majoritatea mercenarilor provin din Polonia (1831), Canada (601), SUA (530), România (504), Marea Britanie (422) și Georgia (355), potrivit Ministerului Apărării.

„Discuțiile goale recente despre aproape 20.000 de străini care luptă împotriva forțelor armate ruse sunt o minciună comună”, a declarat Igor Konașenkov, reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării.

Pe 10 iunie, Vasilii Spijavca, originar din municipiul Bălți în vârstă de 35 de ani, care a activat în armata rusă, a murit în războiul din Ucraina. Informația a fost confirmată pentru NM de rudele decedatului.

În timpul confruntărilor militare din Ucraina și-a pierdut viața un alt tânăr originar din țara noastră. Este vorba despre Petr Cojocari, care avea 24 de ani, fiind originar din Găgăuzia.

De menționat că astăzi este a 107-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

DOC Ministerul rus al Apărării: Un mercenar din Moldova a renunțat să mai lupte pentru armata ucraineană


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: