DOC Ucraina a solicitat asistență umanitară. Moldova va trimite produse de 4,9 milioane de lei în țara vecină
Full Article 1 minutes read

DOC Ucraina a solicitat asistență umanitară. Moldova va trimite produse de 4,9 milioane de lei în țara vecină

Republica Moldova va oferi Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar, sub formă de bunuri materiale, în valoare de 4,9 milioane de lei. Un proiect de lege care prevede acest lucru urmează a fi aprobat de Cabinetul de miniștri în cadrul ședințe din 21 februarie.

Potrivit proiectului de lege, noul ajutor umanitar include generatoare electrice, sisteme pentru transfuzia sângelui, dezinfectanți pentru mâini și conserve de carne de porc și pește. Bunurile materiale vor fi eliberate din rezervele de stat și de mobilizare. Valoarea totală asistenței umanitare se estimează la 4,9 milioane de lei.

Asistența umanitară va fi transportată în Ucraina de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Pentru cheltuielile de transport vor fi alocate 101 000 de lei.

Asistența este acordată în contextul invaziei ruse cu care se confruntă țara vecină. În nota informativă a proiectului se menționează că Guvernul a decis acordarea ajutorului umanitar după ce, în 15 noiembrie 2023, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a primit o listă cu bunuri necesare din partea autorităților din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: