DOC Noi scumpiri la energia electrică? Premier Energy și FEE Nord propun ajustarea tarifului pentru consumatori
Full Article 2 minutes read

DOC Noi scumpiri la energia electrică? Premier Energy și FEE Nord propun ajustarea tarifului pentru consumatori

Furnizorii de energie electrică Premier Energy și FEE Nord cer majorarea tarifului la energie pentru consumatorii finali. Cereri în acest sens a fost expediate în adresa Agenției Naționale pentru Reglementare în energetică (ANRE) pe 4 octombrie.  

Potrivit cererilor, tariful pentru energia electrică furnizată de Premier Energy, care este cel mai mare furnizor de energie electrică din Moldova, poate crește de la 2,64 lei/kW, cât este în prezent, la 3,23 lei/kW.

Compania și-a motivat cererea urmare a creșterii tarifului la energia electrică furnizată de Energocom la 4,33 lei, a creșterii prețului de achiziție a energiei electrice și a fluctuațiilor cursului de schimb, care afectează semnificativ costul achiziției de energie electrică.

Între timp, furnizorul de energie electrică din nordul Moldovei, FEE Nord, cere majorarea tarifului de la 2,86 lei/kWh la 3,78 lei/kWh. Pe lângă motivele majorării tarifului date de un alt furnizor, FEE Nord a raportat în iunie abateri negative, ceea ce a dus la o creștere a costului mediu de achiziție a energiei electrice.

Ultima dată, tarifele la energia electrică s-au mărit la 8 iunie. Atunci, pentru consumatorii de energie electrică din nordul Republicii Moldova scumpirea a fost de 35 de bani și a ajuns la 2,86 lei pentru un kwh, iar pentru consumatorii din centrul și sudul Moldovei de 47 de bani, la 2,64 lei/kwh.

Urmează ca cele două proiecte să fie discutate de ANRE care va lua o decizie finală pentru scumpirea energiei electrice.

Amintim că ANRE a decis, pe 5 octombrie, prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 4,33 lei/kWh (fără TVA), cu 1,09 lei/kWh mai mare față de prețul în vigoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: