DOC Optimizări la Biblioteca Națională. Din banii economisiți se va plăti încă un secretar de stat la Ministerul Culturii
Full Article 2 minutes read

DOC Optimizări la Biblioteca Națională. Din banii economisiți se va plăti încă un secretar de stat la Ministerul Culturii

Ministerul Culturii va avea încă un secretar de stat, care va fi responsabil de „turism și industriile creative”. Cheltuielile pentru implementarea inițiativei vor constitui 290 mii de lei, iar banii vor fi economisiți din contul optimizării efectivului-limită al Bibliotecii Naționale. Inițiativa a fost aprobată în cadrul ședinței din 9 februarie a Guvernului. Ministrul Culturii Sergiu Prodan a dat asigurări că niciun angajat al Bibliotecii nu va fi concediat. 

Proiectul prevede instituirea a încă unei funcții de secretar de stat a Ministerului Culturii. Acesta va fi responsabil de coordonarea proceselor de elaborare a politicilor publice în domeniul turismului și a industriilor creative. Acoperirea cheltuielilor de punere în aplicare a proiectului, în sumă de 290 mii lei, se va efectua din contul banilor prevăzuți în bugetul instituției, în Legea bugetului de stat pentru anul 2022, prin optimizarea efectivului-limită al Bibliotecii Naționale.

DOC Optimizări la Biblioteca Națională. Din banii economisiți se va plăti încă un secretar de stat la Ministerul Culturii

gov.md

Totuși, ministrul Culturii susține că niciun angajat nu va fi concediat.

Vreau să subliniez cu această ocazie că în urma implementării acestei hotărâri, nimeni din angajații Bibliotecii Naționale nu va fi disponibilizat, iar funcționalitatea Bibliotecii Naționale nu va fi afectată. Din contra, este vorba despre o repoziționare a efectivului din cadrul Ministerului Culturii pentru ca din postul de secretar de stat, inclusiv activitatea Bibliotecii Naționale să fie avantajată”, a subliniat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a menționat că este nevoie de dezvoltarea ramurii turismului.

Avem potențial, sperăm că valurile pandemice vor înceta și vom putea merge în plină viteză pentru valorificarea potențialului turistic al Moldovei”, a declarat șefa Executivului.

Cum anume urmează a fi optimizat efectivul-limită al Bibliotecii Naționale nu se precizează în proiectul de hotărâre aprobat ca cabinetul de miniștri. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Culturii au precizat că nu întreaga sumă de 290 de mii de lei va fi utilizată pentru salariul noului secretar de stat.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: