(DOC) PAS propune ca fiecare copil născut în Moldova să primească automat cetățenia, indiferent de unde vin părinții
Full Article 1 minutes read

(DOC) PAS propune ca fiecare copil născut în Moldova să primească automat cetățenia, indiferent de unde vin părinții

Dreptul garantat la cetățenia Republicii Moldova pentru fiecare copil născut pe teritoriul țării noastre – este noua inițiativă legislativă propusă de partidul de guvernare, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Proiectul de lege a obținut, pe 15 iunie, avizul pozitiv din partea Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Potrivit sursei citate, urmare a modificării articolului 11 din Legea cetățeniei, fiecare copil născut în Moldova va putea obține cetățenia statului nostru chiar dacă niciunul din părinți nu deține drept de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

Propunerea normativă va garanta dreptul oricărui copil născut pe teritoriul Republicii Moldova la cetățenia statului nostru și va preveni situațiile de apatridie a copiilor născuți de părinți cu actele de ședere sau viza expirate sau de părinți fără acte de ședere, aflați în tranzit. Proiectul nu va viza un număr mare de copii,  dar atâta timp cât se încalcă dreptul chiar și a unui  copil în țara noastră, noi suntem obligați să luăm atitudine”, a subliniat autoarea inițiativei, Angela-Munteanu Pojoga, deputată PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: