DOC Pleci în vacanță? Vezi noile reguli de călătorie și de intrare pe teritoriul statelor străine
Full Article 3 minutes read

DOC Pleci în vacanță? Vezi noile reguli de călătorie și de intrare pe teritoriul statelor străine

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat, pe 5 august, informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state. Informațiile se bazează pe cele mai recente date disponibile, fiind selectate din surse naționale autorizate și publice.

Potrivit MAEIE, moldovenii care planifică să meargă în România nu mai trebuie să prezinte certificatul electronic COVID-19. De asemenea, la tranzitarea statului român, cetățenilor moldoveni nu li se mai aplică măsura carantinei. A fost eliminată și obligativitatea completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF).

Măsurile restrictive au fost eliminate și la intrarea în Bulgaria. Dacă ai planificat o vacanță în această țară, trebuie să știi că certificatul digital COVID nu mai este solicitat la intrarea pe teritoriul Bulgariei.

Mai multe măsuri restrictive se aplică în cazul în care doriți să efectuați o vizită în Ucraina, aflată în Stare de război, din 24 februarie, odată cu invazia Rusiei pe teritoriul ucrainean.

Potrivit MAEIE, trecerea frontierei de stat a Ucrainei este posibilă cu un document de pașaport valabil pe toată durata șederii în țară. Moldovenii vor trebui să prezinte la frontieră polița de asigurare de sănătate care să acopere costurile tratamentului Covid-19 în Ucraina, precum și unul dintre documente: un rezultat negativ al unui test PCR sau al unui test rapid de antigen (nu mai mult de 72 de ore înainte de trecerea frontierei), sau un certificat COVID-19 care să ateste că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu vaccinuri aprobate de OMS sau că persoana s-a vindecat de COVID-19.

MAEIE informează că punctele de control de la granița Ucrainei cu Republica Moldova sunt deschise și sigure. Punctele de control moldo-ucrainene din zona Transnistreană sunt, însă, închise.

Într-o notă informativă emisă, ministerul de resort le recomandă cetățenilor moldoveni să consulte la etapa planificării unei călătorii a alertelor săptămânale publicate pe pagina web a instituției, pe paginile ambasadelor în țările de destinație precum și politicile companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

„Datele pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare”, menționează MAEIE în nota informativă emisă.

Mai jos puteți accesa și consulta lista completă a alertelor de călătorie:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: