DOC Posturile TV cu licență suspendată nu-și vor putea continua activitatea. Decizia autorităților
Full Article 3 minutes read

DOC Posturile TV cu licență suspendată nu-și vor putea continua activitatea. Decizia autorităților

După încetarea stării de urgență, posturile de televiziune interzise în Republica Moldova nu-și vor putea continua activitatea. Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, din cadrul Agenției de Investiții, a impus sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor în gestiunea cărora se aflau 8 televiziuni cu licența suspendată pe perioada stării de urgență. 

Potrivit unui document, în posesia căruia a intrat NewsMaker, Agenția de Investiții a informat Consiliul Audiovizualului, Agenția Servicii Publice, Comisia Națională a Pieței Financiare, Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice inclusiv distribuitorii de servicii media audiovizuale despre „sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor” a 6 companii.

Agenția de investiții, în calitate de Secretar al Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, vă aduce la cunoștință că prin decizia Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională se impune sistarea temporară a valabilității actelor permisive ale companiilor: Telesistem TV, Media-Resurse, Archidoc Group, Media Pro Group, General Media Group și Telestar Media”, se arată în documentul semnat de directorul general adjunct al Agenției Ion Iordachi.

Din document reiese că a fost sistată temporar valabilitatea actelor permisive ale 6 companii deținătoare de licență pentru 8 posturi TV interzise temporar: Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, ITV, Orizont TV și TV6 .

Potrivit documentului, „acțiunea se impune drept urmare a constatării de către Consiliu a investițiilor realizate în domeniile de importanță pentru securitatea statului de către persoanele juridice enumerate, pentru perioada necesară furnizării informațiilor și a documentelor privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului”.

DOC Posturile TV cu licență suspendată nu-și vor putea continua activitatea. Decizia autorităților

La sfârșitul anului trecut, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat activitatea postului TV Primul în Moldova și a altor cinci posturi TV (TV6, Orhei TV, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova) până la anularea stării de urgență din țară

Ulterior, în octombrie 2023, șeful Serviciului de Informații și Securitate Alexandru Musteață a propus Comisiei pentru Situații Excepționale să suspende temporar licența a altor șase posturi de televiziune: Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Recent, premierul Dorin Recean anunța că cele 12 televiziuni, care au rămas fără licență în urma deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, nu vor activa nici după ce se va termina starea de urgență. Oficialul menționa că Guvernul a pregătit mai multe pachete legislative care îi va permite „să gestioneze astfel de situații și în afara stării de urgență”. Recean a declarat că pachetele legislative nu vizează doar domeniul media, dar și cel energetic, situația cu privire la refugiați.

De menționat că în perioada stării de urgență patru posturi TV, din cele 12 vizate, au rămas fără licență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: