DOC Procurorii îl cheamă din nou pe Gheorghe Petic în judecată. Este vizat într-un dosar în care fusese achitat de Curtea de Apel
Full Article 2 minutes read

DOC Procurorii îl cheamă din nou pe Gheorghe Petic în judecată. Este vizat într-un dosar în care fusese achitat de Curtea de Apel

Procurorii au contestat decizia Curtea de Apel Chișinău prin care a fost achitat fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic la Curtea Supremă de Justiție. Despre aceasta a anunțat chiar Petic pe pagina sa de Facebook, pe 3 octombrie.

Acesta s-a declarat indignat că procurorii nu s-au clarificat cu dosarele mari precum frauda bancară, Laundromantul, în schimb se ocupă de „huliganul” Gheorghe Petic.

„Domnule Procuror General Dumitru Robu! Linistiti-va cățeii, da, da, pe bune cățeii, pe mine nimic nu mă mai doare. Cu cât mai mult vă umflați în pene domnilor Procurori, cu atât Republica Moldova îmi va plăti prejudiciu mai mult. Și da, eu nu am practică de procuror, dar am citit argumentele lor și mi sa făcut rușine ca avem așa Procuratură”, se arată în mesajul lui Petic.

DOC Procurorii îl cheamă din nou pe Gheorghe Petic în judecată. Este vizat într-un dosar în care fusese achitat de Curtea de Apel

facebook/Gheorghe Petic

Precizăm că Curtea de Apel Cahul a pronunțat pe 22 august curent decizia motivată în dosarul fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic, care a fost achitat pentru huliganism agravant pe 30 martie 2021, urmare a deciziei Judecătoriei Cahul, sediul Taraclia. Potrivit Înaltei Curți, fapta inculpatului nu întrunește elementele infracțiunii. Decizia putea fi pusă în executare, dar totodată și atacată la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 30 de zile de la data pronunțării deciziei integrale.

Amintim că după câteva săptămâni în care a fost acuzat de viol și ulterior achitat, Petic s-a ales cu un alt dosar – pentru huliganism cu utilizarea armelor, care ar fi avut loc în 2004 într-o cafenea din Taraclia.

„Da, în aprilie 2003 a fost un caz când a trebuit să folosesc o armă. Atunci contrabandiştii au venit la mine acasă şi s-au comportat agresiv, a trebuit să folosesc arme. Procuratura a verificat cazul în 2003 și nimeni nu a avut plângeri împotriva mea, până în 2018 am început să demasc schemele”, a spus Petic pentru NM.

Gheorghe Petic a fost achitat în acest caz la începutul anului trecut. Decizia a fost luată de de Judecătoria Cahul, sediul Taraclia, pe 30 martie 2021.

 Gheorghe Petic este ofițer în rezervă și fost polițist de frontieră și a intrat în atenția presei, după ce a făcut publice mai multe scheme de contrabandă cu țigări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: