(DOC) Programul de activitate al guvernului Recean: „Ordine publică, siguranța cetățenilor, păstrarea stabilității și a unității”
Full Article 2 minutes read

(DOC) Programul de activitate al guvernului Recean: „Ordine publică, siguranța cetățenilor, păstrarea stabilității și a unității”

Pe site-ul Legislativului a fost publicat programul de guvernare propus de către viitorul prim-ministru al Republicii Moldova Dorin Recean. Printre obiectivele fundamentale enunțate se numără deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE, sporirea fluxului de investiții străine, asigurarea unui sistem judiciar „independent, echitabil și transparent”. Elementul central care s-a repetat în discursul după desemnare, sloganul de pe Facebook și programul de guvernare este „disciplina”. 

Programul de activitate a Guvernului Recean se numește „Moldova prosperă, sigură, europeană” și este împărțit în șase capitole: Viziune, Obiective, Repere privind integrarea europeană, Priorități, Politici sectoriale prioritare și Structura guvernului. Printre obiectivele enunțate de candidatul desemnat se numără și „elaborarea mecanismului pentru elaborarea disciplinei și evaluarea autorităților publice și a întreprinderilor de stat”.

„Riscurile pentru securitatea din regiune sunt mari, cu consecințe grave pentru Republica Moldova. Țara noastră este ținta unor amenințări și tentative de destabilizare fără precedent. Guvernul va prioritiza ordinea publică și siguranța cetățenilor, păstrarea stabilității și a unității țării prin politici de coeziune și o politică externă activă, precum și prin modernizarea structurilor de forță”.

Noul Guvern își propune „transformarea statului”, inclusiv funcționari profesioniști și bine plătiți și consultări cu societatea civilă  mediul de afaceri și cel academic.

„Ne aflăm la un moment crucial. Deciziile pe care le luăm acum vor influența viitorul nostru și al copiilor noștri. Avem oportunitatea și obligația să facem saltul în lumea civilizată, să devenim parte a familiei europene – o uniune a păcii și a prosperității”.

 

Amintim că premierul desemnat Dorin Recean își va prezenta programul de guvernare și echipa în plenul parlamentului pe 16 februarie. Din noul cabinet de miniștri fac parte 10 bărbați și 6 femei. În aceeași zi, Partidul Socialiștilor a planificat un protest.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: