DOC Salariu, pensie, indemnizații, venit din înstrăinarea unor imobile. Domnica Manole a completat declarația de avere
Full Article 2 minutes read

DOC Salariu, pensie, indemnizații, venit din înstrăinarea unor imobile. Domnica Manole a completat declarația de avere

Pe site-ul Autorității Naționale de Integritate a fost publicată declarația de avere și interese personale a președintei Curții Constituționale Domnică Manole. 

Potrivit documentului, Manole a ridicat în 2022 un salariu net de peste 647,2 mii de lei, ceea ce presupune un salariu lunar de aproximativ 53 900 lei. În declarația de avere pentru anul 2021, președinta Curții Constituționale a indicat un salariu de 476, 4 mii de lei, adică aproape 40 de mii de lei pe lună.

Domnica Manole a mai trecut în declarația de avere pentru anul trecut și o pensie de 281,8 mii de lei sau peste 28 de mii de lei lunar.

Totodată, Manole a beneficiat de 900 EUR în calitate de indemnizație pentru activitate în instituțiile internaționale, mai exact la Consiliul Europei. La fel, președinta Curții Constituționale a trecut în declarație și diurna pentru deplasări de serviciu de 47 650 lei.

În același timp, Manole a indicat în declarația de avere prestația primită de la Casa Naţională de Asigurări Sociale pentru incapacitate temporară de muncă, peste 25 mii lei. În 2022, Manole s-a ales și cu o prestație pentru incapacitate temporară de muncă de la Curtea Constituțională – peste 5 500 lei.

Domnica Manole a indicat și venitul obținut din înstrăinarea unui garaj – 139 676 mii lei și a unui mijloc de transport Nissan Murano din 2012 – 8 500 EUR.

Manole a indicat și un teren în circuitul civil, din 1988, cu valoare de 40 329 lei; un garaj, din 2011, cu valoare de 70 mii lei; un apartament, din 2010, cu valoare de 942 967 lei, dar și un autoturism Dacia-Logan din 2011 în valoare de 40 mii lei.

În document, Manole a indicat că deține un cont curent la OPT Bank cu 664 lei și un alt cont curent la Victoriabank cu 8 513 EUR.

Oficialul a declarat și cote-părți/acțiuni la S.A. Filomela, S.R.L IMPEX DIV, S.R.L. VAD-COM.

Domnica Manole este judecător constituțional din august 2019, iar fotoliul de președintă a Înaltei Curți îl ocupă din aprilie 2020.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: