DOC Socialistul Vlad Bătrîncea riscă să-și piardă mandatul de deputat
Full Article 2 minutes read

DOC Socialistul Vlad Bătrîncea riscă să-și piardă mandatul de deputat

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferență de peste 700 mii lei între veniturile și cheltuielile socialistului Vlad Bătrîncea. La mijloc ar fi venituri obținute din vânzarea unui apartament în 2019, care de fapt era al mamei sale. Drept urmare, Bătrîncea a raportat celor de la ANI că 20.000 euro a primit donație de la mama sa, în urma vânzării locuinței. 

Potrivit inspectorului de integritate, nu este clar ce apartament a fost vândut și care este venitul obținut. Conform informațiilor din banca centrală de date a cadastrului, prezentate de ANI, Batrâncea nu a deținut bunuri imobile în proprietate până a fi subiect al declarării. Prin urmare, inspectorul de integritate notează că nu este clar cum deputatul ar fi obținut această sumă, odată ce nu a avut niciun drept de proprietate asupra bunului.

Cu toate acestea, ANI anunță că începe procedura de încasare în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia.

„Se decade dl Vlad Batrîncea, din dreptul de a mai exercita mandat de deputat, precum și orice altă funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții elective, pe o perioadă de trei ani de la data încetării mandatului sau de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori de la data rămânerii definitive și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate, cu înregistrare a mențiunii în Registrul de Stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică” se arată în actul de constatare al ANI.

Documentul, publicat pe 1 august, a fost adus la cunoștința socialistului și poate să-l conteste la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: