(DOC) Transportatorii i-au adresat lui Spînu o scrisoare deschisă și anunță un nou protest
Full Article 2 minutes read

(DOC) Transportatorii i-au adresat lui Spînu o scrisoare deschisă și anunță un nou protest

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a adresat o scrisoare deschisă ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), vicepremierului Andrei Spînu. Aceștia au reluat subiectul cu privire la majorarea tarifului pentru transportul de pasageri. Totodată, transportatorii au anunțat că vor continua protestele în centrul capitalei.

Transportatorii se plâng că nu fac față cheltuielilor, în condițiile majorării prețurilor pentru carburanți și pentru piesele de schimb. De asemenea, ei acuză Guvernul că ar proteja anumite „scheme”.

„Acțiunea, în continuare, a acestor scheme va duce la dublarea sau chiar triplarea tarifelor. Iar aplicarea de către MIDR a instrumentelor de care dispune de excludere a acestor scheme, ar putea minimiza o creștere a tarifelor și a asigura ca acesta să nu depășească 0,80-0,85 lei per km”, se arată în scrisoare.

În acest fel, transportatorii anunță că au decis să continue protestele. Data manifestației urmează să fie stabilită pe parcursul săptămânii curente. Demonstrația ar urma să se desfășoare în Piața Marii Adunări Naționale, cu participarea a circa 200 de mijloace de transport. La fel, transportatorii anunță că vor sista parțial cursele.

***

Amintim că un protest al transportatorilor auto a avut loc pe 25 noiembrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Manifestanții au claxonat timp de câteva minute, pentru a-și arăta nemulțumirea față de faptul că cei de la guvernare nu au răspuns solicitării lor de a majora prețul la călătorii sau de a le acorda subvenții. Aceștia au acuzat guvernarea și de faptul că ar proteja scheme de corupție.

La rândul său, ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a spus că solicitările protestatarilor nu sunt justificate. „Spre exemplu, dacă la moment tariful Chișinău – Bălți este 80 MDL, ei doresc să fie 185. Un alt exemplu, Chișinău – Drochia, acum este 109 MDL, solicitarea este să fie 245 MDL. Aceste solicitări nu sunt justificate”, a declarat ministrul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: