(DOC) Un consilier municipal din Comrat, prins cu avere nejustificată: „A uitat” să declare aproape 3 milioane de lei
Full Article 2 minutes read

(DOC) Un consilier municipal din Comrat, prins cu avere nejustificată: „A uitat” să declare aproape 3 milioane de lei

Cara Stepan, consilier în cadrul Consiliului Municpal Comrat, ar putea rămâne fără aproape trei milioane lei din averea sa. Se întâmplă după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constat existența unei diferențe substanțiale nejustificate între veniturile obținute și cheltuielile avute de Cara Stepan în perioada anilor 2016-2022.

Astfel, ANI susține că diferența dintre averea, cheltuielile și veniturile obținute de Cara Stepan în perioada menționată se ridică la peste 2 844 032 lei.

Fiind invitat la ANI pentru a explica proviniența banilor, consilierul municipal nu a dat curs solicitării.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, va fi sesizată autoritatea competentă în vederea încetării mandatului de consilier. De asemenea acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv funcția de consilier, pe o perioadă de 3 ani.

Totodată, ANI va transmite prezenta cauză în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

În vederea determinării existenței elementelor unei infracțiuni, actul de constatare și informațiile acumulate în cadrul controlului urmează a fi remise organului de urmărire penală conform competenței.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: