Dodon a anunțat când ar putea fi deschisă Arena Chișinău
Full Article 2 minutes read

Dodon a anunțat când ar putea fi deschisă Arena Chișinău

Deschiderea oficială a Arenei Chișinău ar putea avea loc pe 15 iunie. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul platformei online „Președintele răspunde”.

Potrivit șefului statului, complexul sportiv s-ar putea deschide odată cu sălile de fitness.

„Lucrările sunt, practic, finalizate. Deschiderea oficială trebuia să fie pe 1 mai. Binențeles, din cauza pandemiei, nu am putut face acest lucru. Cred că odată cu reluarea activității sălilor de sport va trebui să deschidem și Chișinău Arena. Colegii din guvern vor verifica la ce etapă sunt pregătirile pentru deschidere și vor lua decizia”, a precizat Dodon.

Amintim că, la sfârșitul lui aprilie, construcția complexului Chișinău Arena a fost sistată, după ce mai mulți muncitori au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Precizăm că, pe perioada stării de urgență, nu au fost întrerupte lucrările de construcție a complexului.

„Nu putem opri întreaga economie, asta se referă și la construcții. Trebuie să învățăm să trăim în noile condiții, până nu va exista un vaccin. Să fim disciplinați și să minimizăm riscul infectării”, a precizat pentru NM consilierul prim-ministrului Ion Chicu, Vitalie Drăgancea.

Construcția complexului Chișinău Arena a fost inițiată în 2018, pe timpul guvernării Partidului Democrat. Compania turcă Summa Group, cu care guvernul Pavel Filip a încheiat un acord public-privat, a început lucrările în octombrie 2018. Construcția, potrivit contractului, trebuia să fie finalizată timp de un an, adică în octombrie 2019, încă termenul a fost extins.

În februarie 2020, președintele Igor Dodon a anunțat că lucrările sunt finalizate în proporție de 99%, iar deschiderea oficială va avea loc pe 1 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: