Dodon a promulgat Legea Bugetului de Stat și politica bugetar-fiscală pentru 2021
Full Article 2 minutes read

Dodon a promulgat Legea Bugetului de Stat și politica bugetar-fiscală pentru 2021

Actualul președinte Igor Dodon a promulgat pe 21 decembrie legea „Cu privire la bugetul de stat pentru 2021” și politica fiscală pentru anul următor. Dodon a anunțat despre acest lucru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Potrivit Legii, va continua subvenționarea locurilor de muncă, subvenționarea dobânzilor la creditele contractate de la băncile comerciale de către agenții economici, acordarea creditelor în condiții preferențiale întreprinderilor mici și mijlocii, rambursarea TVA în contul achitării impozitelor salariale, pentru agenții economici din agricultură care au suferit în urma calamităților naturale”, – a scris Dodon.

El a menționat, de asemenea, că bugetul include o creștere a salariilor pentru angajații la stat, inclusiv pentru lucrătorii medicali.

„Prima majorare a salariilor cu 30% a avut loc la 1 septembrie curent, cea de-a doua majorare, cu 30 la sută – la 1 ianuarie 2021, iar la rectificarea bugetului în vara viitoare, urmează să fie bugetată o nouă majorare a salariilor pentru personalul medical, de încă 40 la sută.”, a spus Dodon.

Amintim că pe 16 decembrie parlamentul a aprobat bugetul de stat în a doua lectură. 56 de deputați ai partidului socialiștilor și ai platformei Pentru Moldova, care include deputații partidului ȘOR, au votat pentru adoptarea bugetului. Șeful Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a declarat în cadrul ședinței parlamentare că veniturile bugetului de stat în 2021 se vor ridica la 41,4 miliarde de lei, iar cheltuielile vor depăși 55,3 miliarde de lei. Deficitul bugetar se va ridica la aproximativ 13,9 miliarde de lei. Comparativ cu 2020, se așteaptă ca veniturile să crească cu 11,3%, iar cheltuielile – cu 4,1%. Burduja a mai spus că, înainte de a doua lectură, parlamentul a examinat 138 de amendamente, care prevedeau o corectare cu 1,9 miliarde de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: