Dodon: „Ciocoi este premierul doamnei Maia Sandu. Eu nu l-aș fi numit în funcție” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Ciocoi este premierul doamnei Maia Sandu. Eu nu l-aș fi numit în funcție” (VIDEO)

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon susține că el nu l-ar fi desemnat pe Aureliu Ciocoi în funcția de premier interimar, chiar dacă acesta i-a fost consilier prezidențial. Declarația a fost făcută pe 21 mai, în cadrul videoblogului său „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Dodon a menționat că Ciocoi este un „bun specialist în relații externe”, însă el nu l-ar fi desemnat în funcția de prim-ministru interimar.

„Ciocoi nu este premierul lui Igor Dodon. Ciocoi a fost ministru și consilierul lui Igor Dodon. Ciocoi este bun specialist în relații externe, în politică externă – de aceea și a fost numit ministru de Externe. Dar prim-ministru cine l-a desemnat? Maia Sandu. Ciocoi este premierul doamnei Maia Sandu, pentru că dumneaei l-a desemnat. Dumneaei avea de unde alege, putea să o numească și pe Irina Vlah premier interimar sau pe oricare al ministru”, a precizat Dodon.

Politicianul a menționat că activitatea de prim-ministru presupune „mai mult decât politică externă”.

„În numeam eu să fi fost în locul Maiei Sandu? Nu, nu l-aș fi numit în funcția de premier interimar. Dumnealui este un bun specialist în politică externă, de aceea l-am și luat consilier. Dar prim-ministru este un domeniu mai larg decât politica externă”, a completat socialistul.

 

Aureliu Ciocoi a preluat funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în noiembrie 2020. Anterior, acesta a deținut funcția de ministru în perioada noiembrie 2019 – martie 2020.

Pe 31 decembrie, după ce premierul Ion Chicu a demisionat, șefa statului a decis să îl numească pe Ciocoi în funcția de șef interimar al guvernului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: