Dodon, despre Usatîi și Tkaciuk: „Vor fi utilizați în calitate de carne de tun de către Maia Sandu”
Full Article 3 minutes read

Dodon, despre Usatîi și Tkaciuk: „Vor fi utilizați în calitate de carne de tun de către Maia Sandu”

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) vede trei scenarii plauzibile pentru depășirea crizei politice.  În cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 5 martie, Igor Dodon a descris și opțiunea unor eventuale proteste de amploare, menționată anterior de către Renato Usatîi și Mark Tkaciuk. Socialistul s-a arătat convins că un scrutin parlamentar anticipat nu va schimba situația din parlament.

Liderul PSRM a precizat că vede trei scenarii pentru depășirea blocajului: 1. dialogul dintre președinte și partide, care s-ar putea finaliza sau cu numirea unui guvern sau cu alegeri parlamentare anticipate; 2. guvern interimar încă doi ani și alegeri parlamentare ordinare peste doi ani; 3. modificarea Constituției pentru găsirea unei soluții juridice. Acesta a descris și un alt scenariu.

„Revoluție, maidan, haos. Am văzut că la astfel de scenarii cheamă unii actori din afara parlamentului și speră că pe valul protestelor vor putea intra în parlament. Am văzut – Usatîi, Tkaciuk Mark Evghenievici, care cheamă lumea la revoltă. Ei poate nu înțeleg că vor fi utilizați în calitate de carne de tun de către Maia Sandu pentru a-și atinge obiectivul, dar asta rămâne pe seama lor.

Iogr Dodon a mai spus că, în acest caz, responsabilitatea pentru sporirea numărului de infectări cu coronavirus va cădea pe actorii politici respectivi și pe președinta țării.

„Dar și Maia Sandu trebuie să înțeleagă că, dacă va chema lumea la revoltă, în condiții de pandemie, cu ce se va finaliza? Cine va răspunde pentru clădirile devastate? Am trecut prin asta. Dar de explozia de cazuri de Covid? (…) Doriți astfel de scenarii, asumați-vă responsabilitatea și când situația va ieși de sub control, dar ea va ieși, responsabilitatea va fi pe instituția prezidențială, pe Maia Sandu personal și pe complicii ei”, a mai spus socialistul.

Politicianul socialist a mai declarat că situația din parlament nu se va schimba după alegerile parlamentare anticipate.

***

Amintim că, anterior, liderul PSRM s-a pronunțat în repetate rânduri în favoarea organizării alegerilor parlamentare anticipate. Pe 3 februarie, acesta a declarat ferm că scrutinul se va desfășura în luna iunie și a pronunțat și data probabilă a acestuia.

Pe 23 februarie, în cadrul unei emisiuni televizate, liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a declarat că singura soluție pentru ieșirea din criza politică în care se află țara este o revoluție.

Iar liderul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, Mark Tkaciuk, a declarat pe 2 martie că singura modalitate de soluționare a blocajului politic în care se află Republica Moldova este presiunea străzii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: