Dodon, din arest la domiciliu, îndeamnă opoziția la protest: „Mai devreme sau mai târziu mă voi alătura poporului revoltat”
Full Article 3 minutes read

Dodon, din arest la domiciliu, îndeamnă opoziția la protest: „Mai devreme sau mai târziu mă voi alătura poporului revoltat”

Ex-preşedintele Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, susține că Republica Moldova se află într-un „declin catastrofal”, iar securitatea socială, economică și energetică „sunt grav amenințate”. Fostul șef al statului este convins că dacă ar fi fost la conducere „așa haos nu s-ar fi întâmplat”. Dodon îndeamnă opoziția să-și mobilizeze susținătorii pentru a ieși la proteste. „Mai devreme sau mai târziu mă voi alătura poporului revoltat și protestelor care sunt inevitabile”, a adăugat Dodon.

Pe pagina lui personală de Facebook, fostul șef al statului scrie că „țara se află într-un declin catastrofal, iar securitatea socială, economică și energetică sunt grav amenințate și ne așteaptă și o criză alimentară de proporții”.

„Pe fundalul acestor crize economice și energetice, din care guvernul PAS nu poate ieși, din cauza incompetenței sale, noi suntem anunțați că în Moldova vor fi aduse arme letale și posibil și trupe străine. Adică, la iarnă vom sta în sărăcie și frig, dar cu tunuri și rachete”, scrie Dodon, aflat în arest la domiciliu.

Tot el declară că „se pregătește o conexiune militară și politică a țării noastre la teritoriul României, cu renunțarea la neutralitate”.

„Se pregătește o Unire tehnică, politico-militară, pe care ulterior vor încerca să o formalizeze și legalizeze juridic de Parlamentul majoritar PAS și de Curtea Constituțională capturată, sub „protecția” trupelor străine prezente aici, așa cum a mai fost în istoria poporului nostru la începutul secolului trecut”, se mai arată în declarația lui Dodon. În acest context, NM a solicitat un comentariu de la Președinția Republicii Moldova. Până la momentul publicării materialului, nu am primit un răspuns.

În aceste condiții, Dodon a făcut un îndemn către toate forțele politice de opoziție – să discute cu cetățenii. „Eu consider că fiecare partid patriotic trebuie să își mobilizeze moral susținătorii și să fim gata să ieșim oricând, separat sau împreună, pentru a ne apăra statalitatea și neutralitatea, dar și pacea pentru copiii noștri”, a mai scris Dodon.

La fel, fostul șef al statului spune că se va alătura și el acțiunilor de protest. „Și eu personal sunt convins că mai devreme sau mai târziu mă voi alătura poporului revoltat și protestelor care sunt inevitabile. Voi ajuta cum voi putea”, a spus el.

Dodon a menționat și că dacă ar fi fost la guvernare și socialiștii la conducere „așa haos și așa degradare economică nu s-ar fi întâmplat”.

„Noi am fi gestionat mult mai profesionist, mai diplomatic și mai responsabil toate riscurile în economie, medicină și energetică. Iar niciun pericol militar nu ne-ar fi amenințat pe noi ca țară. Însă acum avem ce avem – vremuri NeBune. Și trebuie să luptăm ca să revenim la normalitate”, a conchis el.

Amintim că fostul șef de stat a fost plasat în arest preventiv la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii au spus că vor contesta în judecată decizia.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: