Dodon, gata să candideze pentru un nou mandat de președinte? „Mă voi implica mai mult în politică”
Full Article 3 minutes read

Dodon, gata să candideze pentru un nou mandat de președinte? „Mă voi implica mai mult în politică”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, declară că își dorește să se implice mai mult în politică, după ce va fi eliberat din arest la domiciliu. Dodon declară că la moment nu ține legătura cu colegii săi socialiști, dar va fi alături de formațiunea politică pe care a condus-o și care l-a adus la conducerea țării pe viitor. Mai mult, fostul șef de stat nu exclude că, la alegerile prezidențiale din 2024, ar putea candida pentru un nou mandat de președinte.

„Nu am contact cu ei (nr. PSRM) acum, dar dacă se vor finaliza dosarele, când se vor finaliza, voi fi alături de colegi. Ei au nevoie de suportul meu, eu am nevoie de suportul lor. Scopul nostru comun este să dăm cât mai repede jos această guvernare, PAS, și cred că vom reuși acest lucru”, a declarat fostul președinte Igor Dodon, în cadrul unui interviu acordat pentru NM, din arest la domiciliu.

Întrebat dacă va candida la alegerile viitoare prezidențiale, care ar urma să aibă loc în 2024, Dodon nu a negat și nici afirmat o astfel de posibilitate. Dodon se arată însă sigur că contracandidata sa din alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu, care a câștigat scrutinul electoral cu un scor covârșitor devenind, astfel, președinte al țării, nu are „nicio șansă” să mai dețină, vreodată, această funcție.

„Eu am fost președinte al țării. Nu spun că voi candida sau nu. Dar eu am fost și știu ce înseamnă asta. Știu că fără o majoritate parlamentară, fără un guvern, nu facem nimic. Nu cred că Maia Sandu are șanse vreodată să mai învingă vreun scrutin. Să vedem întâi dacă va ajunge până la sfârșitul mandatului”, a mai declarat Dodon.

Igor Dodon a deținut funcția de președinte al Republicii Moldova în perioada anilor 2016-2020. În toamna anului 2020, Dodon a pierdut lupta pentru fotoliul de președinte în fața actualei șefe de stat, Maia Sandu, pentru care și-au dat votul marea majoritate a cetățenilor. Dodon a ajuns, ulterior, în funcția de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, pe lista Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – mandat la care, însă, ulterior, a renunțat. În prezent, Igor Dodon este președinte de onoare al PSRM.

Precizăm că, în prezent, fostul șef de stat este cercetat penal pe cinci capete de acuzare, inclusiv îmbogățire ilicită sau trădare de patrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: