Dodon: „Maia Sandu la fel ca și Plahotniuc vrea să utilizeze CC ca instrument de luptă împotriva majorității parlamentare”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Maia Sandu la fel ca și Plahotniuc vrea să utilizeze CC ca instrument de luptă împotriva majorității parlamentare”

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că președinta Maia Sandu vrea să utilizeze Curtea Constituțională ca instrument de luptă împotriva majorității parlamentare. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, 26 martie.

„Vreau să le reamintesc celor de la Curtea Constituțională din componența actuală de experiența nu tocmai bună a precedentului complet al Curții Constituționale. Până la dvs, stimați membri ai Curții Constituționale, au fost alți membri care au aprobat hotărâri contrar voinței majorității parlamentare”, a declarat Dodon.

„Vreau să vă amintesc de luna iunie 2019, atunci când Curtea Constituțională a declarat că parlamentul trebuie dizolvat la cererea lui Plahotniuc, dar împotriva voinței majorității parlamentare. Acum, Maia Sandu la fel ca și Plahotniuc vrea să utilizeze Curtea Constituțională ca instrument de luptă împotriva majorității parlamentare”, a mai spus acesta.

Șefa statului, Maia Sandu nu a venit încă cu o reacție la aceste declarații.

Precizăm că în cadrul ședinței legislativului din 25 martie, majoritatea parlamentară, formată din fracțiunea PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte Partidul „ȘOR” și-a reiterat susținerea pentru candidatul Vladimir Glovatiuc la funcția de prim-ministru.

Liderul fracțiunii socialiștilor Corneliu Furculiță a dat cititre unei noi declarații, prin care cei 53 de deputați își exprimă dezacordul față de dizolvarea legislativului.

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizvolvării parlamentului.

Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au boicotat ședința, iar premierul desemnat Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: