Dodon: Mi-au ridicat toate telefoanele, aștept foto cu mine și familia ca să facă show-uri
Full Article 2 minutes read

Dodon: Mi-au ridicat toate telefoanele, aștept foto cu mine și familia ca să facă show-uri

Ex-președintele Republicii Moldova Igor Dodon nu exclude că în timpul apropiat vor fi scurse pe internet imagini cu el și familia sa, întrucât oamenii legii i-ar fi ridicat toate telefoanele. Declarația a fost făcută pe 26 mai, după pronunțarea deciziei instanței de judecată, privind plasarea sa în arest la domiciliu în dosarul „kuliok”.

Mi-au ridicat de acasă toate telefoanele, toată arhiva personală a familiei. Eu aștept în timpul apropiat foto, video, cu mine, cu familia. Foto de familie. Ca să facă show-uri. Cu asta se ocupă sute de jurnaliști, mulți dintre ei sunt și aici, televiziuni. Zeci de mii de troli, plătiți de partidul Maiei Sandu”, a declarat Dodon.

Contactată de NM, reprezentanta PAS Adriana Vlas a menționat: „Nu comentăm declarațiile penibile ale penabililor”.

Anterior, în mesajul transmis de socialistul Igor Dodon prin intermediul avocaților săi, în timp ce era reținut în izolatorul poliției, acesta s-a arătat indignat de faptul că fotografiile au fost transmise jurnaliștilor.

La domiciliul meu (casa de la Buiucani) nu au fost depistate decât câteva mii de euro care au confirmare documentală și provin din veniturile mele salariale (peste 1 milion de lei în ultimele 12 luni). A fost găsită și o recipisă semnată de soția mea, pentru un set de mobilier, în baza unui avans legal oferit și stins transparent. Această recipisă a fost fotografiată pe ascuns de unul din membrii grupului de urmărire penală și aruncată în mass media în 5 minute. Înțeleg că pe acest incident nu s-a autosesizat nimeni”, a menționat Dodon.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a anunțat pe 26 mai că Procuratura va iniția o investigație cu privire la scurgerile de informații apărute în presă.

Faptul că au fost făcute publice unele documente ridicate în urma efectuării perchezițiilor, Procuratura va investiga cum au apărut în presă astfel de acte. Și în urma stabilirii persoanei care a transmis astfel de fotografii, va fi investigat”, a precizat Robu.

***

Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul „kuliok”. Complicele său, fratele Galinei Dodon, va petrece 30 de zile în Penitenciarul nr.13. Procurorii au anunțat că vor contesta decizia instanței de judecată cu privire la Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: