Dodon nu exclude că traseismul politic va continua. Ce se va întâmpla cu coaliția de guvernare
Full Article 3 minutes read

Dodon nu exclude că traseismul politic va continua. Ce se va întâmpla cu coaliția de guvernare

Președintele Republicii Moldova nu exclude că încă 1-3 deputați ar putea părăsi partidul PDM, aflat în coaliția de guvernare. În acest caz, potrivit șefului statului, vom avea un guvern minoritar. În cadrul platformei online „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va negocia cu formațiunile conduse de Andrian Candu și Ilan Șor.

„Noi cu bandiții nu discutăm, indiferent ce o să scoateți: șantajuri, nu mă interesează. Eu de un an risc și o să merg până la capăt”, a declarat Dodon despre eventualitatea unor negocieri cu Pro Moldova sau Partidul „ȘOR”. Acesta i-a avertizat și pe Maia Sandu și Andrei Năstase, că în cazul în care vor face coaliție cu cele două formațiuni, asta va însemna sfîrșitul carierei lor politice.

„Eu am spus: dacă ei sunt gata să facă coaliție Sandu-Plaha-Candu-Șor, să o facă, dar se duc toți împreună la fund. Andrei Năstase vrea să fie „nacialinik” urgent, crede că o să crească prin asta partidul. Vă luați o piatră și vă duceți la fund. Vă puneți două greutăți la picioare: unul e Candu și unul e Șor, dacă o să încercați să faceți jocul ăsta”, a spus Dodon.

Igor Dodon a mai spus că pentru PSRM poate că ar fi mai convenabil ca altă formațiune să își asume responsabilitatea pentru guvernare în condițiile pandemiei de COVID-19. Acesta a reiterat că cea mai bună soluție ar fi organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale.

De asemenea, Dodon a menționat că Vladimir Plahotniuc este cel care corupe deputații din parlament, iar adevăratul său scop ar fi să controleze justiția.

„În parlament, instrumentele, „jucăriile” lui Plahotniuc, încearcă să destabilizeze situația. Asta nu are nimic în comun cu interesul cetățenilor, cu supărările pe Filip, pe Dodon. Lui Plahotniuc îi mai trebuie câțiva deputați, Ați văzut că a încercat să îi cumpere. Un milion a ajuns să coste un deputat. Din câte cunosc, Filip a depus denunț la organele de anchetă și acolo se ocupă cine a umblat, ce bani a propus. Prin instrumentele sale, Șor și Candu, Plahotniuc vrea să destabilizeze situația. Nu are nimic asta în comun cu activitatea guvernului Chicu sau a președintelui Dodon”, a precizat Dodon.

Igor Dodon s-a arătat sigur că Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor face coaliție cu grupul Șor sau Candu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: