Dodon promite facturi mai mici pentru încălzire și amenință cu demisii conducerea „Termoelectrica”
Full Article 2 minutes read

Dodon promite facturi mai mici pentru încălzire și amenință cu demisii conducerea „Termoelectrica”

Președintele Igor Dodon susține că a primit „sute de mesaje” de la locuitorii municipiului Chișinău, nemulțumiți de mărimea facturilor pentru încălzire. În context, șeful statului a promis că luna viitoare plățile vor fi cu până la 25-30% mai mici, iar în caz contrar, conducerea întreprinderii „Termoelectrica” va fi demisă.

„Am convocat astăzi la președinție o ședință de lucru cu factori de decizie de la „Termoelectrica”, primăria mun. Chișinău și „Moldova-Gaz” pentru a clarifica situația. Am menționat că în cazul în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, nu este clar de ce oamenii trebuie să plătească mai mult pentru energia termică. Am cerut efectuarea unei analize profunde a situației ce s-a creat. Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente. Am atenționat că în caz contrar vom recurge la demiterea conducerii ”Termoelectrica”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că Societatea pe Acţiuni „Termoelectrica” este o întreprindere din municipiul Chişinău, subordonată Agenției Servicii Publice.

Săptămâna trecută, reprezentanții instituției au publicat precizări cu privire la facturile pentru ianuarie. Aceștia au explicat că facturarea pentru luna ianuarie a fost pentru o perioadă mai mare, iar din acest motiv și suma este mai mare.

„Având în vedere faptul că în luna ianuarie 2020 perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019 perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice ne arată că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12 %, față de perioada similară a anului trecut”, au explicat aceștia.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: