Dodon promite renovarea casei-muzeu în care a locuit poetul rus, A. S. Pușkin
Full Article 1 minutes read

Dodon promite renovarea casei-muzeu în care a locuit poetul rus, A. S. Pușkin

Președintele Igor Dodon a dispus ca Ministerul Culturii Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău să identifice și să aloce circa 550 mii de lei pentru reconstrucția acoperișului casei-muzeu Alexandru Sergheevici Pușkin din Chișinău. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful statului a scris, luni, 27 ianuarie, că urmează, de asemenea, să fie efectuată o expertiză tehnică a complexului muzeal, astfel încît în perioada martie – aprilie lucrările de renovare să fie lansate.

„Am constatat cu regret că monumentul de arhitectură, care n-a mai fost restaurat din anul 1987, se află într-o stare dezastruoasă, iar acoperișul principalei clădiri a muzeului – căsuța Naumov, este spart și necesită de urgență să fie reparat”, a scris șeful statului.

Igor Dodon a mai scris că își dorește ca lucrările de renovare să fie finalizate până în data de 21 septembrie, cînd va fi marcată împlinirea a 200 de ani de la exilarea poetului rus la Chișinău.

Amintim că, în data de 5 noiembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promis că Moscova va acorda sprijin financiar Chișinăului, pentru renovarea muzeului A.S.Pușkin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: