Dodon, reacție dură la adresa guvernării, după ce o activistă i-a huiduit mama la Procuratura Anticorupție
Full Article 3 minutes read

Dodon, reacție dură la adresa guvernării, după ce o activistă i-a huiduit mama la Procuratura Anticorupție

Fostul șef de stat Igor Dodon, care se află în arest la domiciliu, susține că mama sa ar fi un instrument al partidului de guvernare și al președintei Maia Sandu, utilizat pentru răfuieli politice. Declarația a fost făcută la scurt timp după ce activista Maria Olar a huiduit-o pe Galina Dodon, mama socialistului, care s-a prezentat la Procuratura Anticorupție. Aceasta figurează în același dosar penal în care este vizat și Igor Dodon. PAS a refuzat să comenteze acuzațiile lui Dodon, iar Președinția nu a fost disponibilă pentru un comentariu. Anterior, atât PAS, cât și șefa statului a respins în repetate rânduri acuzațiile că ar avea vreun amestec în justiție.

Igor Dodon a publicat un mesaj pe Facebook, la scurt timp după ce pe internet au fost distribuite imagini în care mama sa este huiduită la Procuratura Anticorupție de către Maria Olar, o activistă civică care s-a făcut remarcată la protestele împotriva fostei guvernări. Socialistul consideră că în spatele acesteia ar fi, de fapt, PAS și Președinția.

Maia Sandu, tu ai mamă? Maia Sandu, tu ai suflet? De ce permiți ca niște nebuni și nebune cu certificat de la psihiatrie să își bată joc de oameni? De ce permiți ca mama unui fost șef de stat să fie umilită și batjocorită public de niște mizerii morale care trăiesc din bani negri plătiți pe ascuns de sponsorii PAS?”, a scris Igor Dodon.

Contactată de NM pentru o reacție, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS, a spus că nu comentează „declarațiile populiste” ale lui Igor Dodon.

„Organele de drept trebuie să-și facă treaba. Nu comentăm declarațiile populiste ale dlui Dodon”, a menționat Vlas.

Reprezentanții Președinției nu ne-au răspuns la apel pentru o reacție.

UPDATE 17:40  Șefa statului Maia Sandu a venit cu o reacție, după ce Igor Dodon a acuzat-o că ar sta în spatele huiduielilor de astăzi în privința mamei sale care a mers la Procuratura Anticorupție. Președinta a menționat că „justiția trebuie să asigure dreptate, nu circ”.

Amintim că astăzi, Galina Dodon, mama fostului președinte a mers la Procuratura Anticorupție, pentru a i se aduce la cunoştinţă rezultatul expertizei dispuse pe munițiile depistate la domiciliul acesteia din timpul perchezițiilor. Aceasta este învinuită de complicitate în infracțiunea de îmbogățire ilicită, dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele fostei prime doamne, Petru Merineanu. Potrivit Procuraturii în urma perchezițiilor efectuate acasă la mama lui Igor Dodon, au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de aproximativ 690 mii lei, peste 17 mii euro și o mie de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: