Dodon revine mâine la Curtea de Apel. Ședința privind aflarea sa în arest la domiciliu a fost amânată
Full Article 2 minutes read

Dodon revine mâine la Curtea de Apel. Ședința privind aflarea sa în arest la domiciliu a fost amânată

Ex-președintele țării Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Ședința în cadrul căreia magistrații Curții de Apel Chișinău urmau să examineze recursul avocaților cu privire la anularea deciziei prin care a fost prelungit cu 30 de zile termenul de arest preventiv la domiciliu a fost amânată. 

Igor Dodon susține că amânarea a fost dispusă din cauza noului rercus al procurorului.

„Pentru că procurorul insistă în continuare ca să îmi limiteze dreptul de a discuta cu presa și de a plasa mesaje pe rețelele de socializare, a depus astăzi recursul respectiv. De aceea, ținând cont de faptul că a fost depus recursul, s-a decis amânarea examinării solicitării avocaților mei pentru ziua de mâine, la ora 15:00. Pe dosarul meu, decizia și examinarea va fi mâine”, a declarat Dodon, citat de PRO TV Chișinău.

Contactată de NM, reprezentanta Procuraturii Generale Mariana Cherpec a precizat că ședința s-a amânat pentru vineri, ora 15:00, din motiv că partea apărării a invocat că nu a făcut cunoștință cu recursul procurorului.

***

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie 2022, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarele deschise pe numele său drept „politice”. Potrivit lui, acuzațiile au fost înaintate „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: