Dodon s-a întâlnit cu Kozak la Moscova. Despre ce au discutat
Full Article 2 minutes read

Dodon s-a întâlnit cu Kozak la Moscova. Despre ce au discutat

În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, Reprezentant Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

x

Potrivit unei postări publicate pe 5 august pe pagina sa de Facebook a șefului statului, Igor Dodon a convenit cu Dmitri Kozak asupra organizării în luna octombrie curent, la Chișinău, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează să fie semnate un șir de acorduri bilaterale importante.

„În mod special, am abordat subiectul privind reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro pentru susținerea agenților economici și a populației Republicii Moldova în această perioadă dificilă. Am convenit ca în zilele următoare, să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse”, se arată în mesajului președintelui Dodon.

Președintele Igor Dodon a mai menționat că a fost abordat subiectul privind acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Potrivit șefului statului, „organele de resort au primit indicația de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp posibil, în condiții reciproc avantajoase”.

„De asemenea, am convenit cu Dmitri Kozak ca în timpul apropiat, să fie examinată posibilitatea de a acorda țării noastre din partea rusă a ajutorului umanitar gratuit, sub formă de motorină (cîteva zeci de mii de tone), pentru susținerea producătorilor agricoli din Republica Moldova, care au fost cel mai mult afectați de seceta îndelungată”, a mai scris Dodon.

Amintim că președintele Igor Dodon a efectuat o vizită oficială la Moscova. Administrația prezidențială a anunțat că președintele Vladimir Putin nu planifică o întrevedere cu Igor Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: